Как да подсилим имунитета на детето

През есенно-зимния период, разпространявани в среда на студен и сух въздух, вирусите оцеляват по-дълго – затова е важно да обърнем специално внимание и да се погрижим за имунитета на детето през студените месеци!

ПО-УЯЗВИМА ЛИ Е ДЕТСКАТА ИМУННА СИСТЕМА?
Имунната система е защитният механизъм на нашето тяло срещу инфекции и вируси. При децата тя е все още неукрепнала, затова те са по-уязвими към вируси, бактерии и всички предизвикателства на околната среда. Поради това е важно да изградим здравословен режим на детето и така да помогнем на детската имунна система да посрещне предизвикателствата на сезона и да остане защитена.

НЯКОЛКО СЪВЕТА – КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА

Съвет 1: ДОБРА ХРАНА – СИЛЕН ИМУНИТЕТ
Добрата и разнообразна храна е от ключово значение за силната имунна система на децата! За да е здравословно менюто на детето – намалете количеството на пакетирани храни и увеличете разнообразието на пресни сезонни плодове и зеленчуци, богати на витамини и други ценни хранителни вещества. Месото, млечните продукти, яйцата и рибата също са важни, защото съдържат белтъчини и минерали, необходими на детския организъм!

Съвет 2: ПОВЕЧЕ СЪН – ПО-СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА
Сънят е здраве и има важна роля в дневния режим на детето – не по-малка от здравословната храна и разходките на открито! По време на сън се освобождават протеини, наречени цитокини, а някои от тях са изключително важни за естествената защита на организма от инфекции. При недостатъчен или непълноценен сън цитокините в организма намаляват, имунната система отслабва и децата бързо стават податливи на различни заболявания…
Затова – създайте свой ежедневен ритуал за ЛЕКА НОЩ – ранно лягане с любими приказки за пълноценен сън и истински ДОБРО УТРО!

Съвет 3: РАЗХОДКИ НА ОТКРИТО, НО ВИНАГИ СЪС СУХИ КРАЧЕТА
Разходките на чист въздух и веселите игри навън са изключително важни за детето и правилното функциониране на имунната му система. Включете разходките в ежедневния режим на детето, особено в слънчевите дни, за да стимулирате приема на витамин Д, който има важна роля в имунния отговор! Погрижете се, докато играе навън, крачетата на детето винаги да бъдат сухи! Избирайте топли, здрави и непропускливи обувки и за всеки случай винаги взимайте и чифт резервни чорапи с вас.

Съвет 4: НАМАЛЕТЕ СТРЕСА, ЗА ДА ПОДКРЕПИТЕ ИМУНИТЕТА
Уви, стресът засяга не само възрастните, но и децата. Те също имат своите причини да се чувстват притеснени и стресирани – прекомерна натовареност в училище, желанието да получат одобрението на възрастните, нездравословна семейна среда. Причините за стрес могат да са различни, но ако са налични в ежедневието на едно дете – те за съжаление водят и до негативни последици – отслабен имунитет и по-често разболяване.
Обръщайте внимание на детето, говорете с него и следете за признаци на стрес, а при нужда – елиминирайте причините за него – това със сигурност ще повлияе положително на имунната система на детето!

Съвет 5: СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА С ПРИРОДНИ РЕШЕНИЯ
Приемете натуралната помощ от природата и подкрепете имунитета на детето в студения сезон по естествен начин с PELAVO – висококачествени продукти с натурален произход:

  • Сиропът PELAVO БРОНХИ, ГЪРЛО И ЛАРИНКС по естествен начин укрепва функциите на дихателните пътища, успокоява бронхите, гърлото и ларинкса с комбинация от внимателно подбрани натурални съставки. Обогатен с витамин С и цинк, които подпомагат естествения имунен отговор на организма.
  • За да подмогнете функциите на горния респираторен тракт, носа и синусите – изберете PELAVO НОС И СИНУСИ с богат комплекс от натурални растителни съставки, като сух екстракт от корен на тинтява, корен и листа от лопен, цвят от черен бъз!
  • С екстракт от липа, който подпомага поддържането на нормалната телесна температура, екстракт от корен на африкански пеларгониум, който влияе благоприятно на дихателната система и витамин С, който подпомага имунната система – PELAVO ГРИПАКТИВ ще ви помогне по естествен начин да укрепите функциите на дихателните пътища, включително бронхите и синусите!

Затова… ДОЙДЕ ЛИ СЕЗОНЪТ – ПЪРВО ПИЙ PELAVO!

Последни НОВИНИ

КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

В края на зимата имунната ни система вече е изтощена от битката с вирусите през дългите студени месеци.

3 ЛЮБОПИТНИ ТАЙНИ, КОИТО КРИЕ АНАНАСЪТ!

Ананасите съдържат много високо количество витамин С и манган. Тези тропически изкушения са и добър източник на важни за организма фибри, както и на ензимa бромелаин.

МАЛКИ ПЛОДЧЕТА, ГОЛЯМА СИЛА – КАКВО НЕ ПОДОЗИРАМЕ ЗА ШИПКАТА

Шипката е известна като царицата на билките и е широко разпространена в страната ни.