ЩО Е ТО АФРИКАНСКИ ПЕЛАРГОНИУМ И ЗАЩО Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗЕН?

Някъде далече, много далече, в Южна Африка вирее една билка, която от незапомнени времена хората използват за облекчаване на горните дихателни пътища, възпалено гърло, бронхити, синузити и други състояния. Тя е с нежни розови цветчета и у нас е позната като африкански пеларгониум или африкански здравец, a за полезните ѝ свойства разказва и една далечна, но истинска история!

ПО СЛЕДИТЕ НА ЕДНА НЕВЕРОЯТНА ИСТОРИЯ

Някъде в края на 19 век, 17-годишният англичанин Чарлс Хенри Стивънс се разболял от туберкулоза. Лекарят му го посъветвал да замине за Южна Африка, където да потърси лек. Там местният лечител Майк Кичитсе му сварил отвара от корените на африкански пеларгониум. А търсеното облекчение не се забавило и скоро Чарлс се завърнал в родината си готов да сподели с всички билката, която го спасила. Отварата от пеларгониум станала толкова популярна, че започнали да я наричат “лекарството на Стивънс”. 

БЛАГОТВОРНИЯТ ЕФЕКТ НА АФРИКАНСКИЯ ПЕЛАРГОНИУМ

Екстрактът от корен на африкански пеларгониум по естествен начин подпомага функциите на горните дихателни пътища, включително бронхите и синусите и подпомага естествения имунологичен отговор на организма. 

ЦЯЛА ПАЛИТРА ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА В ЕДНА БИЛКА

В корените на растението африкански пеларгониум можем да открием цяла палитра от полезни вещества – кумарини, кумаринови гликозиди, проантоцианидини, фенолни киселини и др. Всички те оказват благотворен ефект върху състоянието на горните дихателни пътища и спомагат за по-бързото ни възстановяване.

Всички продукти PELAVO съдържат стандартизиран екстракт от корен на африкански пеларгониум. Затова – дойде ли сезонът – възползвайте се от благотворното влияние на африканския пеларгониум с PELAVO!

Изберете сироп Pelavo Бронхи, Гърло и Ларинкс, който по естествен начин укрепва функциите на дихателните пътища, успокоява бронхите, гърлото и ларинкса. Pelavo Бронхи, Гърло и Ларинкс  съдържа комбинация от внимателно подбрани натурални съставки:

  • стандартизиран екстракт от корен на африкански пеларгониум, който влияе благоприятно на дихателната система
  • исландски лишей, който облекчава бронхите, гърлото и ларинкса
  • витамин С и цинк, които подпомагат имунната система

Последни НОВИНИ

КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

В края на зимата имунната ни система вече е изтощена от битката с вирусите през дългите студени месеци.

3 ЛЮБОПИТНИ ТАЙНИ, КОИТО КРИЕ АНАНАСЪТ!

Ананасите съдържат много високо количество витамин С и манган. Тези тропически изкушения са и добър източник на важни за организма фибри, както и на ензимa бромелаин.

МАЛКИ ПЛОДЧЕТА, ГОЛЯМА СИЛА – КАКВО НЕ ПОДОЗИРАМЕ ЗА ШИПКАТА

Шипката е известна като царицата на билките и е широко разпространена в страната ни.