План за здрава есен с натурални съставки

Дойде ли сезонът, идват и сезонните предизвикателства – отслабен имунитет, вируси, настинки… Но имаме ли ясен план как да посрещнем предизвикателствата на сезона, със сигурност ще ги преодолеем и дори избегнем по-ефективно! В изграждането на сезонния план имаме на своя страна верен съюзник – натуралните съставки, на които можем да разчитаме за по-лека есен и зима!

СЕЗОНЕН “СНАКС” –  ЗА ПЛАН МАКС

Смяната на сезоните е сред най-честите причини за отслабване на имунитета… Ето защо именно през есента е важно да заложим на натурална, жива, свежа и сезонна храна!

Разбира се, не бихте сбъркали, какъвто и плод или зеленчук да изберете, но сезонните определено ще превърнат здравословния ви план в МАКС план.

И за това си има обяснение – през есента, например, често страдаме от недостиг на витамин А, а ниските нива на този витамин в организма са сериозна предпоставка за отслабена имунна защита!

От друга страна – лесно и неусетно бихме могли да компенсираме дефицита, хапвайки редовно плодове и зеленчуци с високо съдържание на витамин А… А в най-големи количества той се съдържа в оранжевите есенно-зимни зеленчуци!

Ето защо заложете на здравословната и вкусна сезонна храна и задължително включете в плана моркови и тиква  през есента!

ТОКСИНИТЕ НЕ ВЛИЗАТ В ПЛАНА

Детоксикирано тяло = здраво тяло…

Така че няма по-подходящо време от есента да включите в своя план и детокс ден!

Заложете на сезонните смутита, сурови ядки и билкови чайове по един ден всяка седмица и така ще подготвите ефективно тялото си за предизвикателствата на зимата!

ЧАЙ ИЛИ КАФЕ?

Въпросът е риторичен… И все пак не е наложително да се лишавате от чашата горещо и ободряващо кафе сутрин!

Прекомерната консумация на кофеин обаче може да ви застраши с дехидратация, а дехидратираното тяло е по-податливо на различни вируси и настинки.

Oпитайте да замените кофеиновата напитка с ароматен билков чай през остатъка от деня – за добра хидратация и натурална защита през есента!

ВКЛЮЧЕТЕ И PELAVO В СВОЯ ЗДРАВОСЛОВЕН ПЛАН

Появят ли се сезонните предизвикателства – разчитайте и на  PELAVO – висококачествена марка продукти с натурален произход, които подпомагат естествените защитни и възстановителни сили на организма.

ДОЙДЕ ЛИ СЕЗОНЪТ, ПИЙ ПЪРВО PELAVO!

Последни НОВИНИ

План за здрава есен с натурални съставки

Дойде ли сезонът, идват и предизвикателствата – отслабен имунитет, вируси, настинки…

Важни съвети за имунната система

Mакар обикновено да е подкрепена с прекалено сухи факти, темата за имунната система е изключително важна

Каква е разликата между настинка и грип и как да се предпазим

„Всяка мама знае най-добре какво трябва да се направи щом някой в семейството фронта предаде.“ Разбира