КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

В края на зимата имунната ни система вече е изтощена от битката с вирусите през дългите студени месеци. Уви, в първите пролетни дни опасността да се разболеем съвсем не намалява. Затова трябва да сме добри и внимателни към тялото си и да подсилим имунитета с каквото можем… А то не е никак малко:

СЛЪНЧЕВИ ВИТАМИНИ

След месеците изолация, разходките на чист въздух и обилно слънце трябва да се превърнат в новото ви любимо хоби. 

Поне час на ден прекарвайте навън, под щедрите слънчеви лъчи. Не бързайте да се предпазвате от слънцето, на кожата ѝ трябват поне 30 минути на слънце, за да синтезира витамин D. 

Витамин D се крие също в жълтъка на яйцето и в шепата ядки, идеални за следобедна закуска. Не се лишавайте от него, той е истински приятел на имунитета!

ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА

През пролетта е особено важно да приемаме достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци и да ограничаваме топлинната обработка на храните. Така ще осигурим на организма си необходимата енергия и ще подсилим имунната система по естествен начин. Добавете и характерните за сезона зелени храни – спанак, коприва и лапад, богати на витамини и минерали.

Ограничете консумацията на рафинирана захар, както и на сладкиши и тестени храни.

ДОСТАТЪЧНО СЪН

Сънят е особено важен за имунната система, затова е добре той да е с продължителност около 8 часа.

КОНТРАСТНИ ДУШОВЕ

Контрастните душове ще имат много благодатно влияние за подсилване на имунитета. 

Редувайте обливане с топла и по-хладка вода, за да се освежите сутрин и да активирате защитните сили на организма, с които да посрещнете смело новия ден. 

ЕФЕКТИВНИ ПРИРОДНИ РЕШЕНИЯ

В прeходния сезон не подценявайте силата на  природата и подкрепете имунната система и с PELAVO – висококачествени продукти с натурален произход:

  • Сиропът PELAVO БРОНХИ, ГЪРЛО И ЛАРИНКС по естествен начин укрепва функциите на дихателните пътища, успокоява бронхите, гърлото и ларинкса с комбинация от внимателно подбрани натурални съставки. Обогатен с витамин С и цинк, които подпомагат естествения имунен отговор на организма.
  • За да подмогнете функциите на горния респираторен тракт, носа и синусите – изберете PELAVO НОС И СИНУСИ с богат комплекс от натурални растителни съставки, като сух екстракт от корен на тинтява, корен и листа от лопен, цвят от черен бъз!
  • С екстракт от липа, който подпомага поддържането на нормалната телесна температура, екстракт от корен на африкански пеларгониум, който влияе благоприятно на дихателната система и витамин С, който подпомага имунната система – PELAVO ГРИПАКТИВ ще ви помогне по естествен начин да укрепите функциите на дихателните пътища, включително бронхите и синусите.

ДОЙДЕ ЛИ СЕЗОНЪТ – ПИЙ ПЪРВО PELAVO!

Последни НОВИНИ

КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

В края на зимата имунната ни система вече е изтощена от битката с вирусите през дългите студени месеци.

3 ЛЮБОПИТНИ ТАЙНИ, КОИТО КРИЕ АНАНАСЪТ!

Ананасите съдържат много високо количество витамин С и манган. Тези тропически изкушения са и добър източник на важни за организма фибри, както и на ензимa бромелаин.

МАЛКИ ПЛОДЧЕТА, ГОЛЯМА СИЛА – КАКВО НЕ ПОДОЗИРАМЕ ЗА ШИПКАТА

Шипката е известна като царицата на билките и е широко разпространена в страната ни.