БИЛКИ СЪС СУПЕР СИЛИ! Дойде ли сезонът – набави ги.

В разгара на зимния и празничен сезон най-важното, което можем да си пожелаем всички, е да бъдем здрави!

А за да се сбъднат празничните ни желания, можем да потърсим и малко помощ от природата – 7 билки със супер сили!

Всички билки са полезни – спор няма, но някои от тях наистина притежават специални “сили” и ще ти помогнат да посрещнеш сезона и празниците с усмивки …

Виж кои са тези билки:

ЧЕРЕН БЪЗ

Това растение наистина има супер сили и те се крият в мощния му антиоксидантен и имуностимулиращ ефект!

Черният бъз съдържа биофлаваноиди, витамини, минерали, макро- и микроелементи – калций, цинк, селен…

За истинска дневна доза суперсили за цялото семейство!

ЦВЯТ ЛИПА

Освен, че е ароматна и е любимият зимен чай на много поколения, цветът на липата притежава и силите да подпомага поддържането на нормалната температура на тялото.

Супер сила – особено в сезона!

ИСЛАНДСКИ ЛИШЕЙ

Една от суперсилите на това растение е, че образува филм върху лигавицата на горните дихателни пътища и така облекчава бронхите, гърлото и ларинкса и ги предпазва от външни влияния!

Супер сили – за страхотни и силни празници.

АФРИКАНСКИ ПЕЛАРГОНИУМ

Или известен още като африкански здравец е растение, което се е използвало в южноафриканската традиционна медицина с терапевтични цели още от края на 19 век. В наши дни действието на екстракта от корен на африкански пеларгониум е потвърдено в редица клинични проучвания, доказващи благотворния му ефект върху функциите на дихателната система, включително бронхите и синусите и неговото имуностимулиращо действие!

КОРЕН НА ТИНТЯВА

За билкарите не е тайна, че тинтявата е супер билка, защото притежава силни антибактериални, противогъбични и противовирусни свойства. Коренът от тинтява също облекчава и възпалено гърло.

ЦВЯТ НА ЛОПЕН

Не подценявайте силата на тази билка, защото цветовете й действат антисептично, обезболяващо, омекотяващо и отхрачващо, благодарение на съдържащите се в нея сапонини!

ЛИСТА НА ИНДИЙСКА ЕХИНАЦЕЯ

Ехинацеята съдържа микс от активни съставки и феноли, а те са силни антиоксиданти и имат супер свойството да подсилват защитните сили на организма! В допълнение ехинацеята подпомага функциите на горния респираторен тракт.

ДОЙДЕ ЛИ СЕЗОНЪТ – РАЗЧИТАЙ НА PELAVO

Посрещни сезона с усмивка и открий супер силата на всички тези билки в PELAVO –  висококачествена марка продукти за цялото семейство с натурален произход, които подпомагат естествените защитни и възстановителни сили на организма!

Последни НОВИНИ

КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

В края на зимата имунната ни система вече е изтощена от битката с вирусите през дългите студени месеци.

3 ЛЮБОПИТНИ ТАЙНИ, КОИТО КРИЕ АНАНАСЪТ!

Ананасите съдържат много високо количество витамин С и манган. Тези тропически изкушения са и добър източник на важни за организма фибри, както и на ензимa бромелаин.

МАЛКИ ПЛОДЧЕТА, ГОЛЯМА СИЛА – КАКВО НЕ ПОДОЗИРАМЕ ЗА ШИПКАТА

Шипката е известна като царицата на билките и е широко разпространена в страната ни.