3 ЛЮБОПИТНИ ТАЙНИ, КОИТО КРИЕ АНАНАСЪТ!

Уж е шишарка, а не е. Уж виждаш един плод, а всъщност са няколко. Какво ли е това?

Това е жълтият и вкусен ананас, скрил в себе си не една и две тайни!

Ананасите съдържат много високо количество витамин С и манган. Тези тропически изкушения са и добър източник на важни за организма фибри, както и на ензимa бромелаин. Но нека разкриваме тайните една по една: 

ТАЙНА 1: АНАНАСЪТ Е НЯКОЛКО ПЛОДЧЕТА НАКУП

Свикнали сме да приемаме големите плодове с вид на шишарка и твърди листа за един голям плод. Всъщност това са 100-200 плодчета, обединени около твърда сърцевина. В държавите, където се отглеждат ананасите – като Тайланд, Филипините, Китай, Бразилия или Мексико, това не е тайна, но пък за нас е интересен факт!

ТАЙНА 2: АНАНАСИТЕ ЗРЕЯТ БАВНО

Когато посегнем към ананаса в магазина, не си даваме сметка, че са му трябвали 3 години, за да узрее и да се превърне в това вкусно и сочно тропическо изкушение. Тъй като дълго време на европейците им е било трудно да култивират ананаса, той се е смятал за деликатес и символ на престиж и класа. 

ТАЙНА 3: АНАНАСЪТ СЪДЪРЖА БРОМЕЛАИН – ГОЛЕМИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЗДРАВЕТО

От векове ананасът се използва и като лек поради ефективното си муколитично действие! А това му ценно качество се дължи на мощния ензим бромелаин, който се съдържа в стеблото на ананаса. Бромелаинът действа противовъзпалително, подпомага нормалното функциониране на носа и синусите, като намалява отока и спомага за намаляване образуването на секрети.

От силата на този мощен ензим можеш да се възползваш и с PELAVO Нос и Синуси!

Pelavo Нос и Синуси по естествен начин подпомага функциите на горния респираторен тракт, носа и синусите. Обогатен e с бромелаин, извлечен от стебло на ананас, комплекс от натурални растителни съставки, витамин С и цинк, които подпомагат естествения имунен отговор на организма!

Затова…
Дойде ли сезонът – пий първо PELAVO!

Последни НОВИНИ

КАК ДА ПОДСИЛИМ ИМУНИТЕТА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

В края на зимата имунната ни система вече е изтощена от битката с вирусите през дългите студени месеци.

3 ЛЮБОПИТНИ ТАЙНИ, КОИТО КРИЕ АНАНАСЪТ!

Ананасите съдържат много високо количество витамин С и манган. Тези тропически изкушения са и добър източник на важни за организма фибри, както и на ензимa бромелаин.

МАЛКИ ПЛОДЧЕТА, ГОЛЯМА СИЛА – КАКВО НЕ ПОДОЗИРАМЕ ЗА ШИПКАТА

Шипката е известна като царицата на билките и е широко разпространена в страната ни.