Важни съвети за имунната система

Mакар обикновено да е подкрепена с прекалено сухи факти, темата за имунната система е изключително важна в рискови времена.

Поради тази причина бързо ви въвеждаме в подбрани любопитни факти за имунитета, предадени по лек и интересен начин за цялото семейство:  

Чист въздух –  добър имунитет!

Няма спор, че в рисковите ситуации е редно да останем у дома, но знаете ли, че във въздуха в затворените помещения много лесно се задържат алергени, бактерии, вируси и прахови частици, които са рискови за здравето ни?

Не подценявайте проветряването по няколко пъти на ден за по 15 минути. Вирусите могат да се задържат в стаята, но имат качеството и да „си тръгват“ през прозореца. 

За комфорта на лигавицата на дихателния тракт – използвайте овлажнители за въздух. Тя е първата ни бариера при бактерии и вируси. Поддържайки нормална влажност у дома, ще осигурите комфорт за гърлото и бронхите на цялото семейство.   

Хей ръчички, хей ги две…

Едната мие другата… И така сме чисти и се предпазваме от лошите бактерии при случайно докосване на носа, очите или устните.

Да, но дали във всички случаи е така?

В притесненията си за децата ни понякога правим обкръжаващата им среда прекалено чиста и стерилна. А се оказва, че те всъщност имат нужда и от малки сблъсъци с бактериите и микробите. Така детската имунна система се калява, за да се научи как да се бори с лошите бактерии и да пази детския организъм.

В други случаи на пандемия обаче, при наличието на нови и еволюирали вируси, се изисква стриктна хигиена с повишено внимание. Дезинфекцирайте до най-малкия детайл – дръжките на шкафчета, бутони, бравите на вратите, ключовете и други често използвани повърхности.

Майчиното мляко – първият носител на имунната система

Когато се появи новото човече в семейството, най-естествено е да искаме да бъде здраво и добре предпазено. И сякаш в унисон с природата се оказва, че първият и най-естествен имуностимулатор е майчината кърма. Тя съдържа всички важни вещества, които са нужни на един организъм да образува силна имунна система. Тези вещества помагат за растежа на добрите бактерии в тялото и така всяко едно мъниче се подготвя за неговия личен разстеж.

Клетките и имунната ни система – най-добри приятели.

Можем да си представим клетките като добрите герои в тялото ни, които се борят с вирусите и бактериите. По тази причина имунната система притежава функцията да разпознава различните патогени от собствените си клетки и тъкани. От своя страна обаче вирусите успяват да се адаптират и да се развият бързо, което може да затрудни имунната система в тяхното разпознаване. Добрата новина е, че защитните ни механизми също еволюират и имунитета ни се осъвършенства през годините.

Какво можем да направим през това време или в случай, че се чувстваме уязвими към влиянията от външната среда?

Наша отговорност е да подпомогнем имунната си система да работи здраво и упорито, за да ни предпази от вредителите във външната среда.  Затова се доверете на богатия комплекс от натурални съставки, събрани в серията сиропи и топли напитки Pelavo Gripactive, които подпомагат имунната система по естествен начин.

Pelavo Gripactive. Ефикасно от природата!

Последни НОВИНИ

План за здрава есен с натурални съставки

Дойде ли сезонът, идват и предизвикателствата – отслабен имунитет, вируси, настинки…

Важни съвети за имунната система

Mакар обикновено да е подкрепена с прекалено сухи факти, темата за имунната система е изключително важна

Каква е разликата между настинка и грип и как да се предпазим

„Всяка мама знае най-добре какво трябва да се направи щом някой в семейството фронта предаде.“ Разбира